W mikołajki po Gorzowie jeździł bezpłatny, świątecznie udekorowany „smaczny tramwaj”. Kierował nim św. Mikołaj. Pasażerów częstowano gorącą herbatą oraz słodkościami.
Prezes GRH
Agata Dusińska zapraszała na najbliższą sobotę o 15.00 do wspólnego gotowania barszczu i pierogów. To z okazji otwarcia hali sportowo-widowiskowej Arena. Przepis na „barszcz po gorzowsku” przygotował mistrz kuchni, nauczyciel w gorzowskim Gastronomika
Paweł Salamon.
Także w niedzielę 10 grudnia od 15.00, przed Areną Gorzów zaplanowano warsztaty kulinarne pod nazwą „Najlepsze pierogi na święta i nie tylko”. Poprowadzi je francusko-polski kucharz, prezenter telewizyjny i autor książek kucharskich
Pascal Brodnicki.
Oprac. red.
Foto Dariusz Wieczorek
Nie daj się oszukać
Uwaga! Oszuści podszywają się pod Krajową Administrację Skarbową.
Ostrzegamy przed fałszywymi e-mailami, których autorzy podszywają się pod Krajową Administrację Skarbową.
Wiadomości wysyłane ...
<czytaj dalej>Trzech Króli z orszakiem
Objawienie Pańskie, zwane popularnie świętem Trzech Króli (6 stycznia), należy do najważniejszych obchodów świątecznych w ciągu roku liturgicznego. Podczas mszy ...
<czytaj dalej>Za to grozi kara
Weszło w życie ROZPORZĄDZENIE PORZĄDKOWE WOJEWODY LUBUSKIEGO w sprawie ograniczenia używania wyrobów pirotechnicznych na terenie województwa lubuskiego.
Zakaz używania wyrobów pirotechnicznych ...
<czytaj dalej>Ochrona przed zachorowaniem na raka
Prawie 13 % dzieci i młodzieży w wieku 9-18 lat w województwie lubuskim zaszczepiło się przeciwko HPV. Z tego około ...
<czytaj dalej>