Żeby zachować zdrowie, trzeba odżywiać się racjonalnie. Nie zawsze jednak jesteśmy świadomi tego, co spożywamy. Można to zmienić, uczestnicząc w wykładzie "Od ziarenka do bochenka..."
Często trudno nam podjąć decyzję, na który z gatunków chleba zdecydować się podczas codziennych zakupów, bowiem rodzajów pieczywa jest niemało.
"Od ziarenka do bochenka, czyli jaka mąka, taki chleb" to tytuł odczytu połączonego z pokazem pieczenia chleba i jego degustacją, które odbędą się w Centrum Sportowo-Rehabilitacyjnym Słowianka 2 czerwca o 16.00.
Prelegentka Agata Radosh powie o ważności spożywania produktów bogatych w błonnik, przekaże informacje o różnych rodzajach mąki i przeprowadzi praktyczny pokaz przygotowania ciasta chlebowego.
2 czerwca o 16.00, Centrum Sportowo-Rehabilitacyjne „Słowianka” (sala konferencyjna, parter) przy ul. Słowiańskiej w Gorzowie. Wstęp wolny.
JanKa
Przebudują Ikara
Przetarg na przebudowę ostatniego etapu ulicy Ikara rozstrzygnięty.
Kolejna osiedlowa uliczka zostanie w pełni przebudowana. Nowa nawierzchnia ul. Ikara ułatwi codzienne ...
<czytaj dalej>Oni tu zostają
„Zostaję!” to hasło nowej kampanii promującej Gorzów, która ma zwrócić uwagę na zalety naszego miasta, dzięki którym jest ono doskonałym ...
<czytaj dalej>Pielgrzymki
Tegoroczna piesza pielgrzymka powołaniowa odbędzie się w sobotę w sobotę 27 kwietnia.
Wyjście pielgrzymki na trasę z Paradyża do Rokitna nastąpi ...
<czytaj dalej>200 lat dla pani Zofii
Nieczęsto zdarza się, aby tradycyjnie śpiewane „sto lat”, z racji chwili, modyfikowano w sekwencji życzeń na lat „dwieście”. Tak właśnie ...
<czytaj dalej>