Tuż przed mikołajkami, 5 grudnia o 18:00 w Hotelu FADO w Gorzowie odbędzie się Charytatywna Kolacja Degustacyjna.
Kolacja degustacyjna ma charakter charytatywny, co oznacza, że zebrane fundusze zostaną przekazane na działalność świetlicy Jaskółka, która działa w ramach Hospicjum Św. Kamila i od 10 lat opiekuje się osieroconymi dziećmi.
To druga odsłona kolacji. Fundusz z poprzedniej przekazano na zakup specjalistycznego łóżka dla
Wojtka, małego pacjenta hospicjum.
Potrawy na wieczór degustacyjny przygotują wybitni szefowie kuchni z naszego regionu:
Tomasz Szymański
Bartosz Ludniewski
Dawid Szkudlarek
Borys Sikorski
Piotr Sosnowski
„Szefowie kuchni wniosą do kolacji swoje doświadczenie i ulubione smaki jesienne, co sprawi, że finalnie dania będą niepowtarzalne. Wydarzeniu będzie towarzyszyła degustacja whisky, specjalna oprawa artystyczna i mikołajkowy nastrój – czytamy w komunikacie. Goście będą mogli wylicytować m.in. koszulkę i zdjęcie z autografem Bartosza Zmarzlika, koszulkę z autografem Artura Boruca, wypożyczenie Toyoty Supra na weekend, voucher na sesję zdjęciową od mIGAfka, przytulanki od ANIMISIEŚNIĄ.”
Koszt Uczestnictwa w kolacji to 200 zł/os. Liczba miejsc jest ograniczona. Zaproszenia do nabycia u ambasadora komitetu, tel: +48 507 030 071.
Oprac. redakcja
Przebudują Ikara
Przetarg na przebudowę ostatniego etapu ulicy Ikara rozstrzygnięty.
Kolejna osiedlowa uliczka zostanie w pełni przebudowana. Nowa nawierzchnia ul. Ikara ułatwi codzienne ...
<czytaj dalej>Oni tu zostają
„Zostaję!” to hasło nowej kampanii promującej Gorzów, która ma zwrócić uwagę na zalety naszego miasta, dzięki którym jest ono doskonałym ...
<czytaj dalej>Pielgrzymki
Tegoroczna piesza pielgrzymka powołaniowa odbędzie się w sobotę w sobotę 27 kwietnia.
Wyjście pielgrzymki na trasę z Paradyża do Rokitna nastąpi ...
<czytaj dalej>200 lat dla pani Zofii
Nieczęsto zdarza się, aby tradycyjnie śpiewane „sto lat”, z racji chwili, modyfikowano w sekwencji życzeń na lat „dwieście”. Tak właśnie ...
<czytaj dalej>